четвъртък, 28 октомври 2010 г.

Ден 2 – Корея – 27.10.2010 г

Пристигаме в Сеул на летище – Incheon на около 60 км всъщност от столицата на Корея. Сеул е десети по големина град в света – около 20 милиона от 44 милионното население живеят тук. Площта на Корея е по-малка от тази на България – около 100 000 км2. Как са се побрали толкова хора в тази малка държава?

Пристигането е след обяд около 4 часа. Вемето е подобно на това в БГ - около 10 градуса и е есен. Взимат ни с организиран транспорт до Дегу, заедно с други отбори и се понасяме да пресичаме страната - от северозапад на югоизток. Местна валута - вон. 1 000 вона са около 1,25 лв. 1 EUR е около 1 500 вона. Минахме през един от най-дългите мостове в Азия, който свързва Инчон и Сеул. Ама не зная колко е дълъг. Пътищата - нови и поддържани, колите - предимно Деу, Хюндай, Киа. Както се досещате - корейски автомобили. Природата - хубава, но не някаква екзотично. По средата на пътя спираме да хапнем по нещо. И хапнахме по нещо. И ние не знаем какво точно. Аз - някакво рибено шишче, ама не точно и едни сладки понички, ама не точно.

И като тръгвахме отново - рейса се счупи. Аре още 1 час висене. Краката ми се бяха уморили, подули и вече не можех много да търпя. Ама тръгнахме и след сумарно повече от 5 часа с рейса през красивата страна Корея пристигнахме късно вечерта в Дегу.
Настаняваме се в хотел Prince hotel - http://www.princehotel.co.kr/ . Не е лош, макар че и в по-добри хотели съм бил. Айде - лягам си, че тоя път - сумарно над 30 часа път ми дойдоха в повече...


Няма коментари:

Публикуване на коментар