събота, 15 август 2009 г.

Созопол - август 2009

И така, дойде време и за таз годишното море. Мислех да пиша всеки ден, но се отказах. Основно защото 9 години по ред идваме в Созопол. Може би ако бяхме за първи път, щеше да ни е интересно, но сега всичко ни е познато. Преди 9 години все още можеше да се смята Созопол за тих град, с много култура и интересни хора. Сега е станало ужасно. Построиха се десетки хотели, скри се морето, слънцето, скалите. Отиде си загадъчността и атмосферата на града. На скалите, където с Митко стреляхме преди години с пистолет - сега има много сгради, на пустите и красиви крайградски местности - сега има цяло ново село...
Хотелите и къщите в средата на август - полупълни. Цените - високи. Храната - скъпа. Мръсно по улиците. Няма много българи, но виж - руснаци, украинци, поляци, сърби, италианци, че и французи - доста. Не се отличават чужденците с особена култура и възпитание.

Плажовете - почти изцяло заети от платени чадъри - по 5 лв бройката. Ако искаш и шезлонг - няма проблеми - още 5 лв. Морето - не много чисто. То и вълни имаше първите 5 дни. Ние бяхме на море от 6-ти август до 16-ти август.
Сега, като оплюх каквото можах, да кажа и нещо положително.

Прекарахме си спокойна семейна отпуска с децата. Това е нещо, което много ни хареса. Успяхме да си поговорим, да постоим и да усетим какво искат, как растат. Трябва да кажа искрено - растат бързо. Поогледах се на плажа да видя по-хубави, умни и добри деца, за да им дам по 1 баничка. Не видях и за това дадох храната на моите /сещате ли се за приказката?/
А децата ни - обичат се, карат се, играят си... Растат. Да не ги хваля де.

Ние с жената - обичаме се, караме се, играем си... Стареем. Да не ни хваля де.
Почерняхме. Май за първи път толкова много. Времето беше отлично - всеки ден на плаж. Температурите - около 25-27 градуса, на водата - около 26 градуса. Приказка.
Почивахме в станцията на Булбанк. Вече 9 години поред. Добре, че е тя, че иначе скъпо. А тук - стая, баня, ТВ, хладилник, балкон+изглед към морето. Хранят те на корем. И то разнообразно и вкусно. За почивка с деца смятам, че е добра идея да се ходи на all inclusive, защото се грижат за теб и можеш да си починеш по-добре. А жена ми определено имаше нужда от почивка.
Най-смела се оказа Никол. Ей така една вечер реши, че трябва да скача с бънджи. Майка и в паника. Поогледахме се и решихме, че един батко е достатъчно внимателен и така Никол безстрашно в началото се качи. Имаше малко страх после според мен, ама тя каза, че нямало такова нещо.
И така свърши и тази отпуска. Доволни се връщаме в София с идеята /поне моята/, догодина да отидем и на други места. Например по северното черноморие. Или защо не на море в Европа - Хърватска, Словения...



Няма коментари:

Публикуване на коментар