вторник, 19 октомври 2010 г.

LA 03-04.10.2010 - Day 6,7






Тук вече пиша на БГ, защото довършвам разказа у нас в България.




Предпоследният ден от престоя в САЩ бе предвиден за развлечения. Отново. То да кажа, че всичко в САЩ е маркетинг, промоции, реклама и въобще entertainment. Някаква особена култура не видях. За сметка на това - много модерни неща. Та за деня - решено е да се забавляваме с лидерката на БГ отбора - Бети в парк за забавления - Knotts Berry farm. Там има атракционни влакчета и други забавления. Преди години се бях качвал на влакче на Инди в София Ленд с Митко. И тук имаше подобни, но казвам ви - 100 пъти по сложни и качващи адреналина - http://www.knotts.com/ . Най-интересно ми беше на вертикална кула, която те изстрелва нагоре и в неочакван момент те пуска стремглаво на долу. Както и Xcelerator - е нема такъв ужас. Влакчето стига максимална скорост от над 120 км/час за около 2.3 секунди, през което време ти си надолу с главата и точно преди да се забиеш в земята влакчето се завърта, и накрая не знаеш точно къде си...

Кой знае колко снимки не направих, но то нямаше и как.

Вечерта закрихме успешно WCG. Тази година не беше толкова интересно, както предишни години. Все още не се знае къде ще бъде догодина.

Последният ден имаше достатъчно време за плаж или разходка в града. Времето не беше подходящо за плаж и за това реших да отида до Long Beach. Тази част от мегаполиса е развита преди около 30 години. На около 1 час с метро от центъра на ЛА се намира. Разходих се с лодка за около 1 час в пристанището - разгледах от далеч Куин Мери, руска воена подводница, нефтени сонди /направени като троппически острови/, имаше тюлени.

Раходих се и на брега, за да се убедя за пореден път, че всичко е измислено и пипнато така, че да радва окото и да е приятно за човека.

Като цяло ми хареса в САЩ, макар че начина на живот в страната ми е малко далечен. Ако трябва да избирам дали да живея и работя в САЩ или в България бих избрал нашата страна.

Пътуването на връщане мина без проблеми - вечерта тръгнахме от ЛА след 21 часа. Пътувахме около 10:30 часа. Кацане в Париж и след 2 часа - отново летене до БГ. Прибрах се след 23 часа българско време. Уморен, но доволен от това приключение. Ако мога - отново бих посетил тази страна. Има още много какво да се види.


Няма коментари:

Публикуване на коментар